Panică și teamă la Mihăileni

Localitatea a fost lovită de o tornadă

Prin momente de groază au trecut în noaptea de duminică spre luni localnicii din satul Sinăuți din comuna Mihăileni. Puțin după miezul nopții un vânt puternic s-a stârnit și a băgat panica în oameni. În toiul nopții oamenii au auzit zgomote puternice și au simțit cum acoperișul caselor efectiv le zboară de deasupra capului. Au fost doborâți mai mulți copaci, garduri au fost puse la pământ, bucăți din acoperiș au fost aruncate la metri distanță. Iar spaima s-a instalat în casele lor, din care nu au ieșit de frică.

Pagubele dezastrului au putut fi văzute mai bine la lumina dimineții. După o noapte de spaimă, oamenii au putut vedea în zori ce a lăsat în urmă tornada. Dis de dimineață, la fața locului au ajuns și autoritățile pentru a vedea ce s-a întâmplat și a urmări proporțiile dezastrului de la Mihaileni.

În una dintre casele grav afectate de tornadă locuia o bătrânică de 82 de ani împreună cu fiica sa. Bătrâna abia își mai stăpânește lacrimile si se uită cu durere cum din munca sa de o viața nu a mai rămas mai nimic. A rămas fără acoperiș, iar structura de rezistență a casei a fost puternic afectată și nimeni nu a mai îndrăznit să intre în ea.

Autoritățile au intervenit promt pentru a sprijini pe cei afectați de tornada ce s-a abătut peste satul Sinăuți. Ei au rămas și fără energie electrică după ce cinci stâlpi au fost puși la pământ în apropierea localității.

Cei care i-au și ajutat efectiv pe oameni au fost angajații Inspectoratului Județean pentruy Situații de Urgență Botoșani. 20 pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi au intervenit în sprijinul populației din satul Sinăuți, comuna Mihăileni, localitate afectată de o furtună puternică, în noaptea de duminică spre luni.

Oamenii care au avut locuințele afectate vor fi sprijiniți de autorități.

Citeste si:

Facebook Comments