VIDEO! Parastas în mijlocul străzii păzit de jandarmi

Printre mașini și claxoane, zeci de romi din Centrul Istoric au participat astăzi la parastasul pentru confratele lor trecut la cele veșnice săptămâna trecută. Bărbatul care a fost călcat cu o mașină de un alt etnic a fost înmormântat la Hârlău. Rudele au vrut însă să-i organizeze cele creștinești la Botoșani, chiar în parcarea unde și-a găsit sfârșitul.

De dimineață polițiștii și jandarmii au împânzit zona pentru a preveni orice altercație.

În comunitatea romă din Centrul Istoric este doliu și jale după ce săptămâna trecută, Iulian Bălan de 41 de ani a fost călcat intenționat de o mașină condusă de Vasile Gologan. La o săptămână de la eveniment, familia a solicitat la Primărie o autorizație mai puțin obișnuită.

Au cerut eliberarea parcării din zona Cinematografului Luceafărul pentru organizarea praznicului de 7 zile. N-au primit acordul. Romii s-au conformat parțial. Au chemat astăzi un preot, s-au adunat cu zecile și au participat la pomenire sub privirile siderate a celor care treceau prin zonă.

Culmea, pentru o perioadă scurtă de timp, strada Poștei, care duce dinspre Piața Centrală spre Centrul Istoric a fost blocată de o mașină a Poliției Locale. S-au luat măsuri speciale pentru prevenirea unor conflicte. Au fost mobilizate forțele de ordine iar de dimineață s-a patrulat intens în zona veche.

După slujba religioasă ținută în parcare, convoiul s-a mutat acasă la o rudă a celui trecut în neființă unde s-a organizat praznicul.
Deși organele de ordine susțin că situația este sub control în Centrul Istoric, lucrurile par a sta diferit. Primarul urbei consideră că rezolvarea problemei stă în modificarea legislației.

În timp ce în Centru se împărțea pomană, principalul suspect al crimei se află în spatele gratiilor și este acuzat de tâlhărie, omor, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului. Soția și copiii lui sunt în continuare ascunși pe la rude de teama răzbunării.

Citeste si:

Facebook Comments