VIDEO! Parc fotovoltaic la Săveni

Energie electrică gratis și facturi zero la curent. Pare o situație desprinsă din cele mai frumoase vise ale oricărui botoșănean. Ei bine, în orașul Săveni, această minune este pe cale să devină realitate. Edilul urbei, Relu Târzioru vrea să monteze panouri fotovoltaice și să alimenteze gratis, cu energie electrică toate instituțiile publice din subordine.

Pentru instituțiile publice, facturile la curent sunt mari. Aproape 3 mii de euro pe lună, pentru instituțiile subordonate unei primării de oraș mic. Tocmai de aceea, Relu Târzioru, primarul orașului Săveni, o urbe cu numai 7.000 de locuitori, a decis să ia măsuri privind consumul de energie electrică și a găsit o metodă de a nu plăti niciun ban pentru lumină. Va construi, din banii primăriei, un parc fotovoltaic la ieșirea din oraș.

Noul parc fotovoltaic va fi amenajat pe o suprafață de 70 de ari și va alimenta cu energie electrică sediul Primăriei, școlile, grădinițele dar și alte instituții din subordinea Primăriei. Edilul din Săveni spune că în vara lui 2019, cel mai probabil, parcul fotovoltaic va deveni funcțional.

Economiile la bugetul local vor fi consistente, spune edilul, iar cu banii tăiați de la facturile de curent, Târzioru se gândește să repare școli sau să facă alte investiții.

Săvinenii spun că ideea parcului fotovoltaic este bună mai ales în măsura în care din banii economisiți se vor face investiții necesare în oraș.

Totodată prin fonduri europene, autoritățile locale vor să schimbe rețeaua de iluminat public și să o treacă pe tehnologii de ultimă generaţie, LED, care vor aduce atât economii la energie cât și eficiență.

Citeste si:

Facebook Comments