VIDEO! Pasiune inedită pentru un șef de instituție de la Botoșani

Pasiune inedită pentru un director de instituție publică. Puțini știu că șefa Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Carmen Nicolau este îndrăgostită de artele plastice. Și nu este doar o simplă admiratoare ci și un pictor talentat. În acest weekend a debutat cu prima expoziție personală, care poate fi admirată la Muzeul Județean din Botoșani.

Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Carmen Nicolau, are biroul înfrumusețat cu numeroase tablouri. Puțini știu, că toate sunt creația șefului de instituție și că de fapt artele plastice sunt prima sa iubire. A început să picteze încă din copilărie și a urmat chiar și un liceu de arte la Brașov.

Carmen Nicolau a abandonat pentru mulți ani această pasiune și s-a preocupat mai mult de aspectele practice ale carierei. În urmă cu ceva timp a revenit la vechea pasiune.

De altfel, șefa de la Casa de Asigurări, spune că pictura este și un soi de terapie, un refugiu.

Iar sursele sale de inspirație sunt diverse. De la chipurile oamenilor pe care-i întâlnește și până la peisajele care-i rămân întipărite în memorie.

Lucrările lui Carmen Nicolau sunt apreciate de artiștii plastici. Tocmai de aceea a fost încurajată să expună. După o participare la o expoziție colectivă, a urmat în acest weekend vernisajul primei expoziții personale a șefei de instituție.

Tablourile sale, 40 la număr, pot fi admirate la Muzeul Județean de Istorie Botoșani. Cele care ocupă un loc aparte în sufletul pictoriței Carmen Nicolau, sunt lucrările care înfățișează chipurile bunicilor, părinților și copiilor.

Citeste si:

Facebook Comments