Patriotism botoșănean cu defilare, fasole și cârnați

Ceremonial militar și religios, fasole cu cârnați și muzică populară!

De asta vor avea parte botoșănenii de Ziua Națională a României. Manifestările vor avea loc în Centrul Istoric, iar cetățenii urbei se vor putea bucura de un concert al orchestrei Rapsozii Botoșanilor in fata Consiliului Județean.

I-am întrebat astăzi pe botoșăneni dacă mai simt mândria de a fi români. Ce ne-au răspuns, vedeți în cele ce urmează.

An de an, pe 1 decembrie reînvie în noi spiritul de patriot. Pe 1 Decembrie parcă ne iubim mai mult țara și suntem mândri că suntem români. Entuziasmul piere însă când ne amintim câți tineri pleacă din țară pentru un trai mai bun, pentru un loc de muncă bine plătit.

Ziua Națională a României va fi marcată și în acest an la Botoșani. Politicienii nu vor rata ocazia unei băi de mulțime.

Cu mic cu mare, botoșănenii sunt așteptați în Centrul Istoric al orașului pentru a sărbători așa cum se cuvine Ziua Națională a României, începând cu ora 09.00. După ceremonialul religios și militar, se păstrează tradiția, iar Primăria Botoșani va împărți 1.000 de porții de fasole cu cârnați și 50 de litri de vin persoanelor prezente la eveniment.

Dacă de partea culinară se ocupă Primăria, de programul artistic se va ocupa Consiliul Județean.

I-am întrebat astăzi pe botoșăneni cum vor petrece de ziua lor, de ziua românilor. Unii au oftat adânc, nu mai este ce a fost odată. Politicienii au reușit cu brio să dezbine țara.

Pentru că sunt liberi, mulți botosăneni preferă să petreacă acasă, în familie.

Citeste si:

Facebook Comments