Patru medii de 10 la Bacalaureat 2020

Emoţiile au luat sfârşit! Astăzi, absolvenţii clasei a XII-a au aflat ce note au luat la Bacalaureat. Dacă pentru unii este bucurie mare, bineînţeles că pentru alţii rezultatele nu au fost mulțumitoare. Rezultatele, înainte de contestaţii, au fost publicate astăzi atât în centrele de examen, cât şi pe pagina web edu.ro. La nivelul judeţului Botoşani, doar 4 elevi au reuşit să obţină media 10. Procentul de promovabilitate din acest an este mai mic decât cel de anul trecut.

Astăzi s-au afişat rezultatele de la Bacalaureat, doar că sub anonimat. Rata de promovare pentru absolvenţii studiilor liceale, care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 66,47%. Faţă de anul trecut, rata este mai mică cu 10,68% , atunci când procentul de promovabilitate a fost de 70,7%, înainte de contestații.

Altfel spus, din totalul de 3.124 de candidaţi prezenţi, doar 1.914 au promovat. Inspectorii şcolari precizează că un număr de 120 de elevi au absentat, iar 3 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.
Totodată, doar patru candidaţi au reuşit să promoveze examenul cu media 10. Este vorba despre trei elevi de la Colegiul Naţional “A.T. Laurian” şi un elev de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”. Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, urmat de Colegiul Naţional “A.T. Laurian”, Colegiul Economic ”Octav Onicescu”. Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” și Liceul Teoretic ”Grigore Antipa” . Absolvenţii pot depune contestaţiile electronic sau în format electronic, astăzi până la ora 20.00 şi pe 1 iulie între 08.00-12.00.

Citeste si:

Facebook Comments