VIDEO! Pedagogicul, liceul unde se formează dascălii

Liceul Pedagogic, Nicolae Iorga din Botoșani este unul dintre cele mai prestigioase licee din municipiul Botoșani. Sute de elevi care i-au trecut pragul au ajuns oameni de seamă ai țării. Cei mai mulți au ajuns cadre didactice , care au format și formează oameni.

Liceul cu renume și-a schimbat de-a lungul timpului denumirea. În anul 1970 se numea Școala Normală Nicolae Iorga, iar în 1997 a căpătat denumirea de Liceul Pedagogic Nicolae Iorga.

Zecile de premii câștigate de elevi la diverse concursuri și olimpiade școlare au pus Liceul Nicolae Iorga pe harta celor mai bune unități de învățământ din județ.

Mulți dintre elevii liceului au devenit oameni de bază ai societății. Iar pentru cei care învață acum pe băncile instituției este o onoare să fie îndrumați de cadre didactice profesioniste cu zeci de ani de experiență.

Relația dintre profesori și elevi este una rar întâlnită. Elevii sunt priviți drept viitori colegi ceea ce îi face pe tineri să învețe cu drag și spor.

În spatele muncii și a performanțelor acestor elevi stau zeci de profesori. Viorica Corolea este cadru didactic la acest liceu de 25 de ani. Cel mai mult se bucură atunci când foștii elevi îi transmit mesaje si urări de bine.

Un profesor cu dăruire și pasiune apreciat de elevi dar si de către colegii de breaslă, Luminița Stoica a realizat că cel mai important este să împarți din cunoștințele dobândite celor la început de drum.

Atribute precum profesionalism, bunătate, seriozitate dar și ore întregi de muncă caracterizează Liceul Pedagogic, Nicolae Iorga din Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments