Pedalăm pentru vârstnici

Pedalăm pentru vârstnici.

Este o campanie a unor cicliști belgieni care vor să vină în sprijinul bătrânilor din România. Trei belgieni inimoși au pornit pe biciclete într-o călătorie de peste 1000 de kilometri pentru a susține o cauză nobilă: îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice din mediul rural românesc.

Sub deviza „Pedalăm pentru vârstnici”, cei trei cicliști belgieni, Jef Vanhoof – 59 de ani, Guy Jansen – 58 de ani și Jos De Kerf – 69 de ani, dau un extraordinar exemplu de generozitate, empatie și solidaritate cu persoanele în vârstă din România, despre care spun că ar trebui să beneficieze, necondiționat, de condiții decente de viață și de îngrijire.

Pe acest traseu se urmărește și crearea de parteneriate cu organizații care pot contribui la formularea de politici publice mai eficace în acest domeniu al asitenței medico-sociale la domiciliu pentru persoanele vârstnice.

Ei au pornit pe 16 septembrie din Cluj și vor urma traseul Bistrița, Borșa, Moldovița, Botoșani, Târgu Frumos, Buhalnița, Toplița, Târgu Mureș și pe 25 septembrie revin la Cluj.

Cicliștii belgieni reprezintă organizația ADR Vlaanderen, organizație girată de Fundația Regală Baudouin pentru această activitate de strângere de fonduri. Aceștia urmăresc strângerea de fonduri atât din Belgia cât și din România, dar și de oriunde în lume există copii ai bătrânilor singuri din țara noastră.

Citeste si:

Facebook Comments