Pensionarii, interesați de tichete și Revelion

Pensionarii, interesați de tichete și Revelion

Două mari curiozități au în această perioadă vârstnicii botoșăneni: tichetele sociale și Revelionul pensionarilor.

Bunicuții cu venituri mici așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă vor primi cele cinci tichete sociale înainte de sărbători. O altă categorie a pensionarilor se interesează de pe acum dacă Primăria va organiza sau nu tradiționalul Revelion al pensionarilor.

În ultimele zile, zeci de pensionari trec pragul Primăriei pentru a se interesa când vor primi tichetele sociale.

Marți, consilierii locali se vor întruni în ședintă ordinară și urmează să aprobe un proiect de hotărâre privind acordarea acestor tichete. Condițiile de acordare vor fi ceva mai stricte, având în vedere că în ultimii doi ani de bonurile în sumă de 50 de lei au beneficiat și pensionari cu venituri care depășeau 700 de lei, iar contravaloarea va trebui recuperată.

În consecință, vor primi tichete pensionarii care au împlinit sau împlinesc anul acesta 65 de ani și care au venituri mai mici sau cel mult egale cu 700 de lei.

În plus nu trebuie să realizeze venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale.

Cât despre organizarea Revelionului pensionarilor, petrecerea stă sub semnul întrebării. Și aici Curtea de Conturi a găsit nereguli.

Distracția pensionarilor nu va fi cu siguranță organizată din bugetul Primăriei. Dacă vor exista sponsori generoși petrecerea ar putea avea loc.

Citeste si:

Facebook Comments