Pensionarii nemulțumiți de transportul local:”Pun o frână și așează pe toată lumea”

Pensionarii botoșăneni nemulțumiți de transportul local de maxi-taxi.

Reprezentanții lor au prezentat o listă cu o serie de nereguli legat de serviciile de maxi-taxi și, totodată, câteva propuneri pentru oferirea unui transport local cât mai civilizat.

În cadrul ședinței Consiliului Consultativ organizat de Instituția Prefectului, unde a fost invitat și primarul municipiului Botoșani, reprezentanții pensionarilor și a persoanelor vârstnice au reclamat că șoferii de pe maxi-taxi au un comportament necivilizat față de călători.

În plus, mașinile de maxi-taxi care aparțin societății Microbuzul și care circulă pe cele trei linii din oraș sunt mult prea aglomerate, iar, uneori, pentru a se mai face loc, șoferul pune câte o frână și așează pe toată lumea.

De asemenea, pensionarii au mai sesizat faptul că șoferii nu poartă ecusoane pentru a putea fi identificați în cazul în care apare o problemă, reclamând și condițiile de transport, mai ales pe timpul verii, când nu este aer condiționat. Persoanele vârstnice au mai cerut ca la orele aglomerate să se circule mai des, din 10 în 10 minute, mai ales pe traseul 3.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, i-a anunțat pe reprezentații pensionarilor că a expirat contractul dintre Primărie și societatea Microbuzul, iar acum se lucrează după ce s-a semnat un act adițional care prelungește vechiul contract.

În schimb, Cătălin Flutur a dat asigurări că, odată cu implementarea proiectului privind transportul public în municipiul Botoșani, condițiile de transport vor fi mult îmbunătățite.

Primarul municipiului a mai precizat că noul contract care se va încheia anul viitor va fi mult mai strict pentru a se asigura un transport local civilizat, iar, legat de toate aceste nereguli semnalate de reprezentanții pensionarilor, vor fi aduse la cunoștința operatorului de transport local.

Citeste si:

Facebook Comments