Pensionarii vor mai multe bilete pentru stațiunile de tratament

Pensionarii vor mai multe bilete pentru stațiunile de tratament

Pensionarii vor schimbări la modul cum se acordă biletele de tratament.

În cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, organizată la Instituţia Prefectului, reprezentanții pensionarilor au cerut că sunt necesare mai multe bilete la tratament în perioada verii, în condiţiile în care cele mai multe cereri se înregistrează pentru această perioadă. Pentru ca toate solicitările să fie onorate, pensionarii au propus ca perioadele de tratament să fie scurtate de la 16 zile, cât se acordă în prezent, la 7-8 zile.

Marius Budăi, directorul Casei Județene de Pensii Botoșani, le-a explicat reprezentanților pensionarilor că biletele la tratament se dau după anumite reguli şi norme, stabilite legislativ la nivel central. Chiar i-a rugat pe beneficiari să fie mai înţelegători şi să nu mai depună solicitări doar pentru perioada de vară.

Marius Budăi a mai adăugat că întâietate au persoanele care nu au mai beneficiat niciodată de bilete şi cele cu afecţiuni grave, neexistând vreo normă care să interzică primirea de bilete în doi ani la rând.

Până la această dată, din totalul celor 19 serii programate în acest an, au fost consumate 11 serii. Următoarea repartiţie a biletelor de tratament va avea loc pe 9 august.

Citeste si:

Facebook Comments