Pentru 1500 de lei a rămas fără autoturismul de 18.000 de lei

Pentru 1500 de lei a rămas fără autoturismul de 18.000 de lei

1500 de lei. Atât ar fi câștigat doi tineri din județul Botoșani, dacă ar fi reușit să transporte nu mai puțin de 2500 de pachete de țigări de contrabandă. Numai că polițiștii de frontieră de la Rădăuți Prut i-au depistat pe drum.

S-a întâmplat chiar seara trecută, în jurul orei 19.30, când, pentru valorificarea unor informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi  au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu tutun, în zona localităţii de frontieră Cotu Miculinţi, judeţul Botoşani.

Astfel, lucrătorii Poliției de Frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a unui autoturism marca Audi, înmatriculat în România, în care se aflau două persoane de sex masculin.  În urma legitimării ocupanţilor autoturismului, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţenii români Cosmin F.  şi Ionuţ P., în vârstă de 20 respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani. La controlul autoturismului, lucrătorii Poliției de Frontieră au observat, pe bancheta din spate, trei colete învelite în folie de culoare neagră care erau prevăzute cu chingi pentru transport, în care se aflau ţigări.

Cu privire la cele constatate, Cosmin F., șoferul autoturismului, a declarat că a preluat țigările de pe malul răului Prut și intenționa să le transporte în localitatea Viișoara, la o persoană necunoscută, urmând să primească de la Ionuț P. suma de 1.500 lei. În urma inventarierii conținutului coletelor s-a constatat că acestea conțineau 2.500 pachete pachete țigări marca Ritm cu timbre de acciză Republica Moldova.

Țigaretele, în valoare de 28.125 lei și autoturismul marca Audi, în valoare de 18.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră botoșăneni efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecerea frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului și identificării tuturor persoanelor implicate.

Citeste si:

Facebook Comments