Perchezitii ale polițiștilor la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore

11 percheziții au efectuat, ieri, polițiștii de investigare a criminalității economice și cei de la acțiuni speciale din cadrul IPJ Botoșani, la persoane din municipiile Dorohoi și Botoșani care sunt bănuite că ar face contrabandă cu țigări. Perchezițiile au fost realizate simultan, la imobilele a cinci persoane suspectate că ar face afaceri necurate cu țigări. Totodată, oamenii legii au verificat și două societăți comerciale deținute de doi dintre suspecți.

În urma verificărilor, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării țigări din Republica Moldova, Ucraina dar și din Duty Free. Valoarea ”mărfurilor” este de peste 40.000 de lei.

În timpul verificărilor polițiștii au mai găsit la una dintre cele două societăți mai multe recipiente care nu erau timbrate și etichetate corespunzător în care se afla un lichid incolor cu miros puternic de alcool etilic, pentru care nu existau documente legale de proveniență. Astfel, cercetările au fost extinse și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau au fost marcate necorespunzător.

Mai mult, una dintre persoane este bănuită și de faptul că desfășura activități de comerț cu produse alimentare și nealimentare, fără a deține documente de proveniență pentru marfă și fără a înregistra în actele contabile operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate. Magazinul nu era dotat nici măcar cu casă de marcat. Se pare că valoarea prejudiciului creat bugetului statului este de 240.000 de lei. Două dintre persoanele suspectate au fost conduse la audieri.

Acțiunea de ieri a polițiștilor botoșăneni a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R..

Citeste si:

Facebook Comments