VIDEO! Percheziții de amploare în Botoșani

Zi neagră pentru membrii a două grupări infracționale specializate în contrabanda cu țigări. Anchetatorii au efectuat percheziții, la locuințele a 40 de suspecți, în mai multe comune din județul Botoșani.

De-a lungul timpului, grupările ar fi adus prejudicii statului de 960.000 de lei.

Ziua de miercuri s-a dovedit a fi o zi cu ghinion pentru 38 de botoșăneni suspecți că ar face contrabandă cu țigări. Aceștia au fost vizitați dis-de-dimineață de lucrători ai poliției din Cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității dar și de procurorii DIICOT.

Oamenii legii au efectuat 40 de percheziții la locuințele acestora. Vizate au fost localități precum Rădăuți Prut, Rediu, Darabani, Havârna și Coțușca.

Totul după ce ar fi existat suspiciunea că în 2014 s-au constituit două grupuri infractionale care ar fi colaborat în săvârșirea infractiunilor de contrabandă cu țigări.

Potrivit cercetărilor anchetatorilor ar fi fost traficate peste 93.000 de pachete cu țigări care proveneau din Republica Moldova și care ar fi adus un prejudiciu de 960.000 de lei. Din aceste pachete s-au recuperat însă 43.500 care constituie acum probe materiale.

Pe numele suspecților au fost emise 38 de citații procedurale și 38 de mandate de aducere.

Citeste si:

Facebook Comments