Percheziţii la casa în care locuiește Florin Țurcanu

Procurorii au fost și la CJ

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava au făcut perheziții la CJ Botoșani și la casa în care locuiește Florin Țurcanu. Aceștia fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2013-2014. Noul dosar a fost disjuns dintr-unul mai vechi, după ce în luna ianuarie procurorii au găsit noi probe.

Primele percheziții au fost făcute la sediul Consiliului Județean Botoșani. Potrivit unor surse apropiate anchetei, persoana vizată este chiar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. Cercetările vizează o faptă de trafic de influenţă, obiectul infracţiunii constituindu-l chiar locuinţa construită pe numele socrului său, Aristomel Anuşca.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, și la casa de la Lebăda în care locuiește fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, dar care este pe numele socrului său.

Procurorii au fotografiat și măsurat casa de la Lebăda. Potrivit unor surse din anchetă, după audieri procurorii ar urma să ia o măsură preventivă în ceea ce îl privește pe fostul șef al Consiliului Județean.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Dupa aproape 8 ore de percheziții, anchetatorii au ieșit din curtea casei împreună cu fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu. Pe numele acestuia a fost deja emis un mandat de aducere. Florin Țurcanu a fost urcat într-o mașină a DNA-ului și va merge la Suceava, unde va fi audiat. Acesta nu a făcut nicio declarație.

Citeste si:

Facebook Comments