Percheziții la domiciliul unor tineri bănuiţi de tâlhărie

Percheziții la domiciliul unor tineri bănuiţi de tâlhărie

Vineri, 9 decembrie, poliţiştii Secţiei Rurală 1 Botoşani, cu sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Botoşani şi al luptătorilor de la acţiuni speciale, au efectuat nouă percheziții, la domiciliile unor persoane din comuna Tudora și municipiul Botoșani.

Activităţile au avut drept scop documentarea activităţii infracționale a unor tineri bănuiţi de comiterea de infracțiuni contra patrimoniului.

Astfel, în urma identificării şi administrării de probatoriu, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani faţă de C. I. de 22 de ani, A. I. de 21de ani, din comuna Tudora, județul Botoșani şi C.G. de 20 de ani, din municipiul Botoşani.

În sarcina acestora s-a reţinut că, în perioada noiembrie – decembrie, ar fi intrat prin efracţie în locuinţa unei femei în vârstă de 84 de ani şi, prin întrebuințarea de amenințări și acte de violență i-au sustras un telefon mobil şi o sumă de bani.

De asemenea, ar fi pătruns în acelaşi mod şi într-o altă locuinţă, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de peste 7.000 de lei.

Ulterior, folosind autoturismul unuia dintre ei, tinerii au transportat bunurile atât la locuințele lor, cât şi la imobile aparţinând unor cunoscuți, de pe raza muncipiului Botoșani.

Pe numele celor trei urmează să fie formulată propunere de arestare preventivă; de asemenea, autoturismul utilizat la comiterea faptelor menţionate, a fost indisponibilizat în vederea confiscării.
În cauză continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat.

Citeste si:

Facebook Comments