Pereţii unei şcoli crăpate după cutremur !

O şcoală din municipiu are probleme mari după cutremurul de vineri noaptea !

Fisurile apărute în pereţii şcolii au şi câţiva centimetri.Este vorba despre Şcoala Gimnazială, numărul 2 din satul Roşiori, comuna Răchiţi. Cei mai speriaţi de acest lucru sunt părinţii elevilor care învaţă aici dar şi cadrele didactice. Mulţi dintre aceştia se tem pentru vieţile lor.

Aceştia cred că dacă s-ar mai produce un cutremur de aceeaşi magnitudine şcoala nu ar mai rezista.

Primarul Comunei Răchiţi crede că şcoala are grave probleme de structură, în condiţiile în care ea a fost construită în 1972. Pe atunci nu se stia cu exactitate pe ce tip de sol este construită clădirea. Acum însă mulţi ştiu că solul este unul apos, predispun alunecărilor de teren. Deşi şcoala avea deja unele probleme, se crede că acestea ar fi fost şi mai tare scoase în evidenţă de cutremur.

Asemeni lui şi prefectul de Botoşani crede că problema clădirii este legată tot de structură. Astăzi unul dintre reprezentantii Inspectoratului de Stat în Construcţii a sosit la şcoală pentru a vedea cât de gravă este problema. Dacă se va impune ca şcoala să fie reabilitată atunci municipalitatea va trebui să sprijine acest proiect.

Şcoala din Roşiori a fost reabilitată în anul 2008, de atunci s-au mai efectuat lucrări de întreţinere. Se pare că şi înainte de producerea acestui cutremur au mai fost probleme la extinderea care s-a făcut lângă corpul construit iniţial.

Citeste si:

Facebook Comments