Performanță deosebită pentru un elev botoșănean

Un elev botoșănean a ajuns în careul de ași al matematicii.

Ștefan Bălăucă, elev la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani continuă să impresioneze cu rezultatele obținute la concursurile școlare. După ce în ultimii doi ani a reușit să se afirme inclusiv pe plan internațional, la olimpiade în Argentina și Coreea, Ștefan a obținut un nou premiu important.

Ștefan Bălăucă a participat la sfârșitul săptămânii trecute la Concursul Național de Matematică ”Laurențiu Panaitopol”, ediția a IX a, o competiție cu greutate dedicată elevilor care fac performanță în domeniul matematicii.

Deși subiectele au fost deosebit de dificile, elevul botoșănean a reușit să obțină locul I la cea mai importantă categorie, și anume secțiunea Olimpiada Internațională de Matematică.

Olimpiada internațională de matematică este de altfel obiectivul principal al elevului botoșănean, rezultatul obținut la acest concurs contând pentru selecția lotului național.

Olimpicul botoșănean nu se va rezuma doar la olimpiada de matematică și va continua traseul său pluridisciplinar ca și până în prezent.

Mai precis, va participa în prima jumătate a anului 2017 la olimpiade și concursuri din domenii diverse precum fizică, științe sau lingvistică.

Ștefan Bălăucă are un palmares impresionat, la doar 17 ani reușind să adune zeci de medalii la diferite olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

 

Citeste si:

Facebook Comments