VIDEO! Performanță în creșterea porumbeilor

Pasiunea și munca sunt ingrediente esențiale pentru a obține succesul în orice domeniu. Iar crescătorii de porumbei de rasă din Botoșani știu să aplice foarte bine această rețetă. Asta o demonstrează și rezultatele extraordinare obținute în ultimii doi ani de columbofilii botoșăneni din Clubul Maraton, inclusiv unul dintre cele mai râvnite titluri din România. Aceștia s-au întâlnit duminică pentru a-și recompensa performerii, dar și pentru a face planuri pentru noul sezon.

Duminică, în municipiul Botoșani s-au întâlnit membrii ”Maraton Club”, o asociație a crescătorilor de porumbei de rasă din județul Botoșani, afiliată Uniunii Columbofililor Profesioniști din România. În primul rând, au fost premiate cele mai bune performanțe ale columbofililor botoșăneni din anul 2017. De altfel clubul botoșănean s-a putut lăuda cu rezultate deosebite, în ultimii doi ani.

Cel mai important premiu obținut de către un columbofil botoșănean în anul 2017 a fost obținut de Babiuc Vasile, un iubitor și crescător de porumbei cu state vechi. Acesta a reușit să câștige titlul național la cea mai râvnită categorie în rândul columbofililor din România.

Totodată unul dintre cei mai premiați crescători de porumbei din județul Botoșani, este un tânăr de 16 ani. Acesta este columbofil din tată-n fiu și continuă o lungă tradiție a performanțelor în acest domeniu. Deși este doar un adolescent a reușit să obțină zeci de trofee și diplome pentru rezultatele obținute cu porumbeii de rasă.

Totodată, la întrunirea de duminică a fost pus la punct și planul de bătaie al clubului pe anul 2018.

”Maraton Club” a fost înființat acum doi ani și reunește numeroși columbofili. Deși este înființat de curând, clubul are rezultate deosebite. Columbofilia implică atât pasiune cât și muncă. Pe lângă latura sportivă, este și o componentă științifică importantă, în creșterea porumbeilor de rasă.

Citeste si:

Facebook Comments