Performanța unui elev de clasa aXII-a. De la 3,95 în prima sesiune, la 8,75 în sesiunea din toamnă

Elevi sunt mulţumiţi de rezultatele după contestaţii.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat ieri rezultatele la examenul de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2016. Multe dintre lucrările trimise spre recorectare au fost majorate. Dacă înainte de contestaţii unii elevi pierduseră lupta cu Bacul după, mulţi au reuşit să promoveze examenul.

Procentul de promovabilitae, înainte de rezolvarea contestaţiilor, a fost de 30,25 %. Acum însă lucrurile stau altfel.

Dovadă că unii elevi nu au pierdut timpul ci au profitat de el cât au putut sunt notele majorate. În loc să se distreze au ales să înveţe pentru a promova examenul maturităţii. Acesta este şi cazul unui elev din Botoşani. Alin Aiftincăi, elev la Liceul pedagogic ’’Nicolae Iorga’’, a reuşit ce alţi absolvenţi de clasa a 12-a nici nu visau. Şi anume să promoveze examenul de Bacalaureat în a doua sesiune, Deşi în prima sesiune ,la fizică a luat 3,95 acum, în toamnă a obţinut 8,75. Mulţumită de acest rezultat este şi Mihaela Huncă, inspector şcolar general.

Asemeni lui şi alţi elevi au ales să suţină examenul de Bacalaureat pentru că au înţeles importanţa învăţământului. Nu poţi face nimic fără să ai măcar diploma de Bacalaureat. Ea certifică cunoştinţele adunate de elevi de-a lungul celor 4 ani de liceu. Totodată, pentru a se înscrie la unele facultăţi tinerii au nevoie de nota finală a examenului de Bacalaureat.

 

Citeste si:

Facebook Comments