Pericol pe străzile județului! Din ce în ce mai mulţi şoferi se urcă băuţi la volan

Inconștiență dusă la extrem!

De asta dau dovadă botoșănenii care, atunci când beau un pahar în plus, prin parcă curaj și se urcă la volan. Fără să conștientizeze că își pun viețile în pericol, sau mai grav că pun în pericol viețile celorlalți participanți la trafic și al pietonilor. Iar din păcate, în ultima perioadă din ce în ce mai mulți astfel de conducători auto sunt depistați de polițiștii rutieri în trafic. Iar unii dintre ei provoacă și tragedii. La începutul lunii august, doi tineri și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier ce a avut loc pe drumul ce leagă municipiul Botoșani de orașul Săveni.

Conducătorul auto, un tânăr de 34 de ani ar fi apăsat prea tare pedala de accelerație, iar la o curbă a pierdut controlul asupra volanului și s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. Impactul i-a fost fatal, bărbatul murind pe loc. Pasagerul din dreapta, un tânăr de doar 25 de ani a murit și el câteva minute mai târziu. În urma efectuării necropsiei a reieșit că bărbatul de 34 de ani s-a urcat băut la volan, acesta având o alcoolemie de 2,00 g/l alcool pur în sânge.

La sfârșitul lunii mai, doi tineri au murit și alți doi au fost grav răniți, în urma unui teribil accident de circulație ce a avut loc pe drumul ce leagă orașul Ștefănești de municipiul Botoșani.

Două autoturisme, un VW Caddy și un Ford Focus, s-au ciocnit violent, după ce conducătorul Fordului, care circula dinspre Ștefănești a intrat pe contrasens și a lovit în plin mașina care circula regulamentar. Șoferul care a provocat cumplitul accident se afla într-o avansată stare de ebrietate. avea o alcoolemie de 2,05 g/l alcool pur în sânge. Însă, din păcate astfel de tragedii cumplite nu îi sperie pe șoferii euforici. Așa se face că numai de la începutul săptămânii un număr de 6 conducători auto au fost depistaţi de către poliţiştii rutieri, la volan, sub influenţa alcoolului.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, un alt botoşănean care se afla sub influenţa alcoolului a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, şi a intrat într-un autovehicul parcat regulamentar. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aer expirat. Ca şi în cazul celorlaţi conducători auto depistaţi şi acestuia i s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii rutieri cer conducătorilor auto să respecte legea astfel încât să nu mai existe incidente.

Citeste si:

Facebook Comments