VIDEO! Pericolul din iarbă! Zeci de botoșăneni, mușcați de căpușe

Ieşirile la iarbă verde sau plimbările prin natură s-au terminat la spital pentru câţiva botoşăneni la început de mai.  Muscați de căpuşe, oamenii s-au prezentat direct la urgenţe, unde, spun reprezentanţii de la Mavromati, n-au fost singurii. În ultimele săptămâni, de când s-a încălzit vremea, de îngrijiri medicale au avut nevoie aproape 70 de adulţi şi copii din judeţ.

Şi cazurile continuă să se înmulțească, spun reprezentații spitalului, fapt reflectat şi în statisticile prezentate de medici. Potrivit acestora, în primele zile din mai, căpuşele au făcut aproape la fel de multe victime ca luna trecută. Aproximativ 35 de botoşăneni au trecut pe la Unitatea de Primiri Urgenţe, jumătate dintre ei fiind copii.

Trei dintre ei au avut nevoie şi de tratament de specialitate, mai ales că orice căpuşă poate transmite boala Lyme. Cu toate acestea, spune epidemiologul, în zona Botoşaniului, incidenţa este mult mai scăzută decât în alte judeţe. Chiar şi aşa însă consultul la medic este obligatoriu de fiecare dată.

Infectia şi transmiterea bolii la om apare de obicei în maxim 48 de ore de la momentul mușcăturii de căpuşă. De aceea, spun medicii, este atât de importantă prezentarea la spital.

Citeste si:

Facebook Comments