Persoane calamitate de ploile din ultimele zile

Acestea se vor muta în locuințe modulare

Persoane calamitate de ploile din ultimele zile. O femeie din satul Dracşani şi doi locuitori din satul Suliţa vor beneficia de sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce imobilele în care locuiau au fost afectate de ploile din ultimele zile, semnalate pe raza judeţului. În urma anchetelor sociale efectuate de Primăria Suliţa, s-a stabilit că cele trei persoane vor locui temporar în două locuinţe modulare ce le vor fi încredinţate până la refacerea caselor lor.

În cadrul şedinţei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, prefectul Dan Nechifor a anunţat că în perioada 24 mai – 14 iunie, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două informări meteorologice, 15 atenţii de tip Cod Galben, din care 11 “imediate” (nowcast) şi două avertizări de tip cod portocaliu din care una imediată.

În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a discutat despre înfiinţarea Centrului de Comunicare şi Informare Publică, în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care are ca scop raportarea situaţiilor de urgenţă dar şi gestionarea acestora, cât şi stabilirea Vocii Unice, pentru transmiterea mai multor situaţii de risc. Totodată, conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor a anunţat că în perioada următoare se vor desfăşura şi simulări de inundaţii pe mai multe bazine hidrografice din judeţ.

Citeste si:

Facebook Comments