VIDEO! Pesta porcină combătută de PNL cu o campanie

Cu gândul la crescătorii de porci, liberalii de la Botoșani dau startul unei campanii de informare în ceea ce privește pesta porcină africană. Președintele PNL, Costel Șoptică, se arată îngrijorat de faptul că nu toți porcii din județ sunt declarați, iar de vină ar fi și autoritățile sanitar veterinare care ar trebui să intensifice controalele.

Începând de luni, liberalii vor distribui în județ mii de pliante prin care îi învață pe botoșăneni ce înseamnă și cum se manifestă pesta porcină africană.

Pesta porcină africană se extinde alert. De la o zi la alta, sunt depistate noi și noi focare în diferite județe din țară iar asta duce la o lovitură dură pentru crescătorii de porci. Liberalii consideră totuși că ar fi vorba și de o exagerare.O problemă pe plan local ar fi faptul că mulți botoșăneni au porci ce nu sunt luați în evidență iar de vină ar fi și reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare care ar trebui să acorde o mai mare atenție asupra acestei chestiuni.

După mai multe vizite în județ, liberalii au ajuns la concluzia că mulți cetățeni nu au idee ce înseamnă pesta porcină africană și cât este de periculoasă. În atare condiții, PNL Botoșani va demara o campanie de informare și conștientizare a populației din mediul rural prin distribuirea unor pliante.

PNL face un apel către botoșăneni să achiziționeze carne de porc provenite de la animale din România pentru ca doar așa se mai poate încuraja ce a mai rămas intact din această industrie.

Citeste si:

Facebook Comments