VIDEO! Peste 100 de botoșăneni vor să devină antreprenori

Peste 100 de botoşăneni s-au înscris deja în programul derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură din municipiu, ce le dă şansa să devină antreprenori fără să vină cu bani de acasă. Înscrierile au început de câteva luni iar cursurile vor începe imediat după sărbători.

Înscrierile sunt în continuare deschise dar locuri mai sunt puţine. 130 de cursanţi trebuie să conţină programul, iar orele se vor desfăşura în funcţie de disponibilitatea celor înscrişi, după-amiaza sau chiar şi în week-end. Aceasta este prima etapă.

După absolvirea cursurilor, cei ce doresc să obţină banii, maxim 40.000 de euro, trebuie să-şi înscrie planul în program. Evaluate de o comisie independentă de camera de comerţ, cele mai bune vor primi finanţarea.

Ultimul pas este finanţarea propriu-zisă, în două tranşe. 70 % sub forma unui avans şi restul după ce firma atinge o cifră de afaceri de cel puţin 30 % din valoare acestei prime tranşe.

Totul fără contribuţie proprie sau credite-punte. Banii ce pot fi folosiţi pentru achiziţia de mobilier, calculatoare, utilaje, chirie, birotică sau chiar salarii. Asta pentru că cine obţine aceşti bani trebuie să creeze două locuri de muncă, dintre care unul poate fi ocupat chiar de fondator.

 

Citeste si:

Facebook Comments