Peste 400 de tineri sunt încă în căutarea unui loc de muncă

Peste 400 de tineri sunt încă în căutarea unui loc de muncă

Mii de botoşăneni se află în continuare pe lista AJOFM, figurând ca şomeri.

Pănă la această dată, tinerii absolvenţi de liceu au fost înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Locurilor de Muncă un număr de 438 de beneficiari de indemnizație de șomaj. Pentru cei ce caută un loc de muncă, acestia îşi pot depune dosarele în continuare, până la îndeplinirea a 60 de zile de la absolvirea liceului şi nu este condiţionat de susţinerea si promovarea examenului de bacalaureat.

Totodată, ei pot participa la programe de formare profesională în scopul mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii. Programele de formare profesională asigură iniţierea, calificarea,recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor în cautarea unui job.

Pentru luna septembrie Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de muncă organizează două cursuri de operator confecționer industrial și lucrător în comerț, pentru care sunt puse la bătaie câte 28 de locuri. Reprezentanții AJOFM mai spun că numărul tinerilor absolvenți dornici să se integreze în câmpul muncii a scăzut la jumătate, față de anul trecut.

Locurile de muncă vacante pot fi consultate la sediul agenţiilor locale şi la sediul punctelor de lucru din teritoriu.

Citeste si:

Facebook Comments