VIDEO! Peste 500 de sportivi au alergat la Botoșani

Peste 500 de atleți din toată țara au venit la Botoșani pentru a participa la una dintre cele mai valoroase competiții sportive din România. Mai precis este vorba despre Campionatul Național de Cros destinată juniorilor și copiilor, o adevărată tradiție la nivel național și deja un brand sportiv al județului.

Sâmbătă, pădurea Rediu din marginea municipiului Botoșani s-a umplut de atleți din toată țara. Aceștia au participat la o competiție devenită deja brand sportiv al județului dar și o adevărată tradiție la nivelul Federație Române de Atletism. Este vorba despre etapa finală a Campionatului Național de Cros destinat copiilor și juniorilor 2 și 3.

Traseul a fost amenajat chiar în pădurea de la Rediu, fiind o zonă de alergare foarte plăcută dar cu dificultate ridicată, numai bună pentru testarea sportivilor în vederea abordării competițiilor internaționale. La start s-au prezentat în jur de 560 de atleți din toată țara.

Sportivii din țară au fost impresionați de traseu dar și de frumusețea peisajului.

Reprezentanții Federației de Atletism spun că organizarea competiției la Botoșani este o adevărată tradiție. Mai mult decât atât datorită condițiilor de organizare și a implicării botoșănenilor, la noi în județ vor mai fi organizate în acest an două finale de campionat național la cros.

Competiția a fost organizată în acest an de Asociația Județeană de Atletism în parteneriat cu Primăria Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția pentru Sport, Liceul cu Program Sportiv și Clubul Sportiv Municipal.

 

Citeste si:

Facebook Comments