Peste 800 de locuri de muncă în afara țării

Oferte tentante pentru botoșănenii aflați în căutarea unui loc de muncă care își doresc să lucreze în afara granițelor țării.

Prin rețeaua Eures, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă pune la dispoziția acestora nu mai puțin de 861 de locuri de muncă în spațiul european. Cele mai multe astfel de posturi sunt oferite de angajatorii din Irlanda, 385 de însoțitori de bord și stewarzi și în Marea Britanie. Aici angajatorii caută 60 de îngrijitori de persoane sau infirmieri, 60 de asistenți medicali, 30 de îngrijitori persoane și 58 de bucătari. Și cehii caută în țara noastră 15 șoferi profesioniști și mai pun la dispoziție cinci locuri de muncă adresate persoanelor care vor să lucreze ca șlefuitori, pilitori. Și cei din Germania vin cu o ofertă tentantă. Astfel pentru cei interesați, nemții caută 50 de asistenți medicali generaliști, 15 factori poștali, 10 ospătari, bucătari, barmani și 10 lucrători în bucătăria de sistem, 7 lucrători calificați în industria automobilelor și 7 sudori, dar și 5 electricieni sau operatori stivuitori. Alte oferte de muncă mai vin din țări precum Spania, Belgia, Norvegia, Ungaria, Slovacia și Suedia.

Cei interesați de aceste oferte pot consulata portalul Eures, pe adresa www.eures.ajofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă din strada col. Tomoroveanu, numărul 2.

Citeste si:

Facebook Comments