VIDEO! Peștele, aliment benefic pentru sănătate

Specialiștii consideră că peștele este o parte foarte importantă a unei diete sănătoase. Consumată periodic, carnea de pește poate fi utilă în prevenirea multor boli.Există dovezi puternice că includerea în alimentație a peștelui sau a uleiului de pește ajută la menținerea sănătăţii inimii și a vaselor de sânge. Cu toate acestea, mulți botoșăneni nu se încumetă să îl includă mai des în meniu.

”Nicio masă fără pește”. Celebrul slogan din perioada comunistă este și recomandarea medicilor pentru cei care au o dietă bazată mai mult pe carne. Nu chiar la fiecare masă, dar cât mai des cu putință, carnea de pește ar trebui să înlocuiască din farfurii carnea de porc sau cea de vită. Foarte multe studii arată că acest tip de carne slabă reduce cu până la 36% riscul de deces cauzat de bolile de inimă.

Peștele de cultură conține grăsimi omega-3 și este bogat în substanțe nutritive cum ar fi vitamina D și seleniu și are un conținut ridicat de proteine. Totodată, este foarte scăzut în grăsimi saturate.

Făcând o comparație între carnea de porc, vită, pui și pește botoșănenii recunosc că peștele este mult mai sănătos, dar cu toate acestea rareori se întâmplă să îl și consume.

Medicul Cornel Saradan ne sfătuiește să ținem cont de o regulă foarte importantă atunci când cumpărăm pește.

Pe lângă beneficiile pe care acest aliment le are, trebuie să fim atenți de unde provine. Chiar dacă au un gust mai rafinat decât cei din crescătorii, peștii din oceane sunt considerați și nocivi pentru sănătatea organismului uman, iar asta pentru că deșeurile aruncate în ape reprezintă principala lor sursă de hrană.

Citeste si:

Facebook Comments