VIDEO! Pești morți găsiți în plasele braconierilor

În colaborare cu instituţiile, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Botoşani au început anul în forţă. Ajutaţi de jandarmi şi poliţişti de frontieră, aceştia au organizat mai multe acţiuni de combatere a braconajului, încheiate cu mai multe dosare penale. Totodată au fost confiscate și distruse sute de plase ilegale.

Cele mai recente astfel de evenimente au fost înregistrate barajele de pe Siret, la Bucecea şi Rogojeşti, unde au găsit zeci de plase cu sute de kilograme de peşte aflat deja în descompunere.

Asta pentru că, de frica dosarelor penale pe care le riscă dacă sunt prinşi, unii braconieri le-au abandonat de tot. Aşa au făcut şi pe Prut, astfel că, în total, membrii asociaţiei au recuperat din apă şi distrus aproape 50 de kilometri de plase, în doar aproximativ două luni şi jumătate.

Controalele vor continua, mai ales că în această perioadă este interzisă orice formă de pescuit.

În urma lor, poliţia şi jandarmeria au făcut, până acum 6 dosare penale. Însă fenomenul este mult mai amplu, aşa că reprezentanţii asociaţiilor fac un apel către toţi pescarii, să sune la 112 de fiecare dată când observă braconieri.

 

Citeste si:

Facebook Comments