Pești uciși de secetă la Sulița

Paguba este însemnată

Seceta face ravagii in județ! În multe dintre comune oamenii se confruntă cu o adevărată criză a apei,după ce nivelul apei din fântâni a scăzut considerabil, iar multe dintre ele chiar au secat. Iar oamenii sunt nevoiți să care apă de la kilometri distanță. Cu o situație deosebită și foarte gravă se confruntă și autoritățile locale dar și piscicultorii din comuna Sulița. Sute de kilograme sau poate chiar tone de puieti de pește din iazul Sulițoaia au murit din cauza temperaturilor ridicate, dar și pentru că nivelul apei a scăzut semnificativ.

Iar acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă la începutul anilor 90 nu s-ar fi distrus digul de pe acumularea de la Blândești.

Primarul comunei Sulița, Costinel Ciubotaru spune că nu s-au confruntat niciodată cu astfel de probleme.

Autoritățile locale încearcă acum să repare ceea ce s-a distrus la începutul anilor 1990 și să reamenajeze barajul de la Blândești. Și cel mai probabil acest lucru se va întâmpla chiar din toamna acestui an.

Potrivit primarului comunei Sulița, iazul Sulițoaia a fost dezinfectat.

Aflată în proprietatea ADS, acumularea Sulițoaia care se întinde pe o suprafață de 90 de hectare, a fost concesionată și este administrată de Piscicola S.A. Din păcate seceta din ultimii ani și temperaturile ridicate au dus la scăderea considerabilă a nivelului apei.

Citeste si:

Facebook Comments