VIDEO! Petre Daea a venit să vadă Prutul pe câmp

La mai puțin de două luni de la ultima vizită, la Botoșani, ministrul agriculturii și-a făcut din nou apariția. Petre Daea a venit să se convingă de faptul că lucrările la stația de pompare a apei de la Stânca Costești s-au finalizat, așa cum primise promisiuni. Nu a bătut drumul degeaba și a fost impresionat să vadă ”Prutul pe câmp”, expresie pe care a repetat-o permanent.

Este singurul ministru care a vizitat Botoșaniul în interval de câteva luni de trei ori. Pe lângă capitalul de imagine, ministrul agriculturii a reușit performanța să determine autoritățile statului și un constructor să pună în funcțiune un sistem de irigații nefuncțional de trei decenii, în doar câteva luni. Apa din Prut este din nou pusă în mișcare după ce s-au efectuat reparații la stația de pompare de la Stânca Costești și la sistemele de irigații.

După o scurtă inspecție la stațiile de pompare, ministrul a urcat în mașină iar cu tot alaiul a făcut mai multe opriri de-a lungul canalului de irigații.

Investiția de anvergură de la Stânca s-a derulat prin intermediul Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.

S-au alăturat grupului de oficiali și câțiva fermieri care au ghinionul să aibă terenuri mai departe de sistemul de irigații pus în funcțiune. Au primit însă promisiuni că anul viitor vor beneficia și ei de apă din Prut.

Iar de acum, totul depinde de agricultori.

În concluzie, la Botoșani se lucrează bine sub presiune. Drept urmare, agricultura poate prospera dacă ministrul Daea își va continua periplul la Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments