VIDEO! Pietonii și bicicliștii au provocat cele mai multe accidente grave în 2017

În fiecare an, zeci de botoșăneni își pierd viața în accidente rutiere grave. În 2017 au fost 24. Cele mai multe astfel evenimente rutiere s-au produs din vina pietonilor, a bicicliștilor și a șoferilor care au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Nici șoferii începători nu dau dovadă de foarte multă prudență în trafic. Doi oameni au murit anul trecut în accidente provocate de tinerii care au mai puțin de un an vechime la volan.

Statisticile polițiștilor de la Rutieră arată că numărul accidentelor grave, care au avut loc pe drumurile județului, a crescut anul trecut de la 129 la 144. Oamenii legii spun că pietonii, bicicliștii și vitezomanii sunt principalele cauze ale producerii acestor evenimente.

Nici șoferii începători nu dau dovadă de foarte multă disciplină și atenție în trafic.

Din păcate, în creștere este și numărul accidentelor cu victime care au ajuns la spital în stare gravă. 139 au fost anul trecut față de 118 în 2016.

Scăderi minore s-au înregistrat la numărul evenimentelor ușoare. Astfel că dacă în anul 2016 s-a produs în fiecare zi un astfel de accident, în 2017 au fost cu două mai puține. Oamenii legii încearcă să reducă cât mai mult numărul acestor evenimente prin activități de prevenire și educație rutieră.

 

Citeste si:

Facebook Comments