Pionierul picturii 3D din România suferă de o maladie cumplită. Daniel Relenschi are o formă de cancer de piele. Pictorul are nevoie de ajutor

Pionierul picturii 3D din România suferă de o maladie cumplită. Daniel Relenschi are o formă de cancer de piele. Pictorul are nevoie de ajutor

Botoşăneanul Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, suferă de o cumplită maladie. A fost diagnosticat cu cancer de piele şi spune că nu mai face faţă din punct de vedere financiar tratamentelor. Daniel Relenschi a realizat numeroase opere de artă 3D, inclusiv în spaţii neconvenţionale.

Daniel Relenschi,primul pictor român care a creat o pictură 3D pe asfalt dar şi o pictură 3 D în ulei, s-a îmbolnăvit grav. Artistul a anunţat pe reţelele sociale că a fost diagnosticat cu cancer de piele, la Institutul Oncologic din Iaşi. Artistul care are doar 28 de ani a fost inclusiv la Bucureşti pentru începerea unei scheme de tratament adecvate.

Diagnostic cumplit

Anunţul a fost făcut chiar de pictor, care a aflat de acest diagnostic la sfârşitul lunii martie. A decis să-l facă public pe 2 aprilie, pe o reţea de socializare.

”Din păcate am o veste tristă şi ţin s-o împart cu prietenii mei înainte de afla din presă. Am cancer de piele malign.(…) Sper că nu v-am întristat, eu încerc să mă păstrez pozitiv în ciuda problemelor, care zic eu că o să aibă o finalitate pozitivă”, scria Relenschi .

Totodată artistul deşi are un palmares deosebit şi este un adevărat pionier al picturii 3 D în România, nu îşi poate permite financiar tratamentul necesar. Tocmai de aceea are nevoie de ajutor. „Voi face curând o campanie de strângere de fonduri pentru că nu mai fac faţă cheltuielilor cu tratamentele, indicat fiind să mă tratez în afara ţării. Mulţumesc celor care îmi oferă sprijinul fie el moral sau financiar.”, scria Relenschi.

Prima pictură 3 D pe asfalt

Daniel Relenschi a rămas cunoscut pentru prima pictură 3 D pe asfalt din România dar şi pentru o premieră mondială, un tablou 3 D în ulei. Totodată Relenschi este foarte cunoscut pentru numeroasele sale picturii 3 D în tot felul de spaţii dar şi pe diferite materiale, fiind considerat un pionier al picturii 3 D în România.

 

Sursa: adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments