Planul roșu de intervenție pentru salvarea victimelor unui accident feroviar

Trenul Botoșani-București a lovit o mașină

Accident cumplit pe calea ferată! Un autoturism Dacia în care se aflau trei persoane a fost lovit de trenul Botoșani-București. Mai multe autospeciale ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și ambulanțe au ajuns la fața locului, fiind activat planul roșu de intervenție. Zeci de medici au intervenite pentru salvarea celor trei persoane care au rămas încarcerate. Alte 12 persoane aflate în unul dintre vagoanele trenului au fost rănite, după ce acesta aluat foc.

Din fericire, acesta nu a fost decât un exercițiu pentru salvatorii botoșăneni, în care au fost implicate structurile care asigura răspunsul în cazul producerii unor accidente cu victime multiple. Este vorba despre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul de Politie, Inspectoratul de Jandarmi, Serviciul de Ambulanță, Crucea Roșie Botoșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Botoșani.

Astfel de exerciții sunt extrem de importante și utile pentru salvatorii botoșăneni.

Și tot în acest context salvatorii au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o vopsitorie și salvarea unui bărbat care amenința că se sinucide aruncându-se de pe acoperișul unei clădiri.

La această aplicație au participat și câțiva elevi de la școala de Subofițeri și Protecție Civilă Boldești.

Citeste si:

Facebook Comments