VIDEO! Planuri mari, deocamdată pe hârtie

Proiecte de milioane de euro, la Botoșani, dar pe hârtie ! Cu bani de la europeni, de la Guvern și din fonduri proprii, orașul ar trebui să cunoască o ascensiune fulminantă în următoarea perioadă, asta dacă ar fi să ținem cont de teancul de proiecte prezentate de primarul Cătălin Flutur. În realitate, în afara unor documente întocmite de funcționari, și de speranță, prea multe fonduri nu au ajuns în municipiu.

La jumătatea mandatului, și primarul Cătălin Flutur a întocmit un bilanț de activitate, doar că unul al proiectelor ce sunt mai mult în așteptare decât în derulare. Edilul șef al urbei a ținut astăzi o conferință de presă unde a enumerat toate proiectele ce se doresc a fi accesate în vederea dezvoltării orașului.

O gură de oxigen ar putea oferi Programul Național de Dezvoltare Locală 2. S-au semnat pe acest program nu mai puțin de 23 de proiecte pentru Botoșani cu o valoare de peste 15 milioane de lei. Recent, a fost semnat și contractul de finanțare pentru partea de utilități a sălii de atletism de la Liceul cu Program Sportiv.  Câte sunt în derulare?

Celelalte 22 de contracte sunt în diferite faze de evaluare iar primarul este sceptic că vor exista constructori care să deruleze investiții pentru că sumele alocate sunt mici.  La capitolul documente, stăm bine și pe axele de finanțare. Dar când vin banii?

În implementare este proiectul privind reabilitarea Bisericii ”Sfântul Gheorghe” unde lucrurile sunt ceva mai avansate și a fost organizată și licitația.
A fost depus și proiectul privind reabilitarea teatrului ”Mihai Eminescu”. Acesta este deocamdată în evaluare dar, spune primarul, cu șanse mari de a fi aprobat.

Așadar, să vină banii și implicit, dezvoltarea.

Citeste si:

Facebook Comments