VIDEO! Planurile Primăriei pentru Botoșani

Un nou şir lung de investiţii anunţate de Cătălin Flutur la conferinţa de azi de la Primărie. Cu bani de la Uniunea Europeană, vor fi reabilitate, modernizate şi extinse liniile de tramvai, pe care nu vor mai circula actualele tramvaie vechi de zeci de ani ci unele noi-nouţe. În plus, reprezentanţii municipiului au mai identificat surse de finanţare şi deja au fost aprobate fişele de proiect pentru alte aproximativ 10 obiective.

Transportul public local este cea mai mare dintre ele şi, odată aprobate, urmează ca reprezentanţii primăriei să scoată la licitaţie partea de proiectare pentru fiecare dintre aceste investiţii. Cea mai importantă este modernizarea transportului public, prin refacerea infrastructurii pe aproape 16 kilometri, însoţită de achiziţionarea unor noi tramvaie. Apoi, în listă se mai regăsesc investiţii mai mici, precum amenajarea versantului de la Pacea şi a mai multor zone de recreere din oraş.

În plus, în această perioadă reprezentanţii primăriei au mai semnat cinci contracte de finanţare, prin programul naţional de dezvoltare locală.

Şi un complex comercial îşi va face apariţia în oraş, în zona benzinăriei de la ieşirea spre Iaşi, la iniţiativa unei firme din judeţul vecin.

Citeste si:

Facebook Comments