Platformă pentru… „tăiat hârtii”

maisimplu.gov.ro, recomandarea prefectului

Platformă online pentru botoșănenii care se confruntă cu birocrația. Persoanele fizice sau juridice din Botoșani care s-au confruntat cu unele proceduri greoaie și inutile în relația lor cu administrația au acum la dispoziție platforma online maisimplu.gov.ro.

Cei interesați pot face propuneri pentru eliminarea unor documente sau tipuri de dosare, ori pot comenta propunerile deja făcute pe platformă.

Pentru utilizarea platformei on-line “maisimplu.gov.ro” cetăţeanul trebuie să-şi creeze un cont, operaţiune ce se poate face în câteva secunde. După autentificare utilizatorul poate descrie ce proceduri consideră că pot fi eliminate, reduse sau simplificate, pentru ca să-i fie mai uşor să interacţioneze cu instituţiile statului. Se pot da informaţii despre instituţii, timpi de aşteptare şi costuri implicate.

Totodată, se înregistrează şi voturi la propunerile deja făcute, astfel încât cititorul poate vedea un top al celor mai populare.

Spre exemplu, primele trei se referă la “Declaraţia de înregistrare în scop de TVA-Formularul 088” (cu 616 evaluări), “Declaraţia 394” (cu 370 de evaluări), şi la posibilitatea de a plăti on-line orice (cu 243 de evaluări până în prezent).
Inclusiv prefectul județului Botoșani recomandă utilizarea platformei online maisimplu.gov.ro.

“Sunt de acord că avem unul dintre cele mai stufoase sisteme birocratice. Pregătim kilograme de hârtii pentru chestiuni care pot fi rezolvate mult mai simplu şi legal, în acelaşi timp. Personal am încercat simplificarea multora dintre proceduri şi vă dau exemplul eliminării adeverinţei de venit pentru persoanele fizice, odată cu aprobarea Legii 227/2015”, a explicat prefectul Dan Nechifor.

Citeste si:

Facebook Comments