Ploaie de nemulțumiri la APM

A fost și astăzi aglomerație

Zeci de oameni au aşteptat și astăzi în faţa Agenţiei de Protecţie a Mediului din Botoşani. Motivul ? Aceştia au dorit să îşi depună dosarele pentru programul ’’Casa Verde’’. Înscrierea a început încă de ieri şi tot ieri prima tranşă primită de la Stat a fost epuizată, chiar dacă termenul limită de depunere a dosarelor era 24 octombrie.

În ciuda listelor făcute, multi nu au primit finanţare. Din cauza numărului mare de cereri, în cursul zilei de astăzi programul a fost finanţat cu o nouă sumă. În jurul orei 9, programul s-a deblocat prin suplimentarea unei sume de 410.000 lei, iar mai mulți botoșăneni s-au adunat în faţa instituției pentru a depune dosarele.

Deşi pentru unii dintre ei, a fost un motiv de bucurie faptul că au avut şansa să primească banii de care au nevoie, alţii au fost nemulţumiti de modul în care au fost trataţi.

Oamenii acuză reprezentanţii Agenţiei de Protectie a Mediului că deschid dosarele care spun ei că cei în măsură să facă acest lucru sunt cei de la Bucureşti.

Alţi oameni sunt nemulţumiţi de modul de organizare a depunerii dosarelor.

Alţii în schimb, îşi aşteaptă rândul doar vor reuşi să primească banii necesari. Se gândesc dacă dosarul întocmit de ei va fi destul de bun încât să atragă finanţare.

Cei care doresc să îşi monteze panouri solare sau pompe de căldură cu sprijinul statului pentru a beneficia de apă caldă sau căldură, au posibilitatea să îşi depună dosarele până pe 24 octombrie. Fiecare beneficiar va primi între 6000 sau 8000 de lei.

Din păcate doar cei care vor reuşi să îşi depună dosarele la timp vor primi bani. A doua transă pentru acest program a început deja să fie utilizată. Cu alte cuvinte, în funcţie de acesti bani, va fi si numărul dosarelor aprobate.

Noile fonduri ar ajunge doar pentru 60 de dosare.

Citeste si:

Facebook Comments