PMP Botoșani are un nou președinte

Pregătiri pentru alegerile parlamentare

Partidul Mișcarea Populară are un nou președinte. Este vorba de secretarul general Dan Ionescu. El va fi președinte interimar al organizației județene a partidului până când vor avea loc alegerile pentru o nouă conducere. Dacă va fi necesar, noul președinte al organizației va fi ales până la scrutinul din toamnă, dacă nu, noua conducere va fi votată după alegerile parlamentare.

După rezultatele obținute la alegerile locale din 5 iunie, Partidul Mișcarea Populară și-a făcut analiza activității din fiecare județ. Acolo unde scorul obținut nu i-a mulțumit pe șefii de la centru s-a lăsat cu demiteri. În 21 de organizații județene din țară au fost demiși președinții, printre care și cel din Botoșani.

Deși a scos la nivel de județ 43 de mandate de consilieri locali, Organizația județeană a PMP Botoșani a fost în situația de a-și schimba șeful, după o analiză făcută la centru. Asta pentru că rezultatele la nivel de județ au fost inferioare scorului scos de partid la nivel național. De altfel, toate organizațiile județene care au obținut scoruri sub media națională a partidului s-au supus aceluiași tratament: schimbarea președintelui.

La Botoșani, schimbarea din funcția de președinte a Organizației Județene al PMP a fost anunțată de vicepreședintele PMP, la nivel național, Ștefan Enache. Acesta a candidat la alegerile locale pentru funcția de primar al Sectorului 6 București.

Popularii botoșăneni nu se vor lipsi însă de experiența politică a fostului lor șef. A precizat acest aspect proaspătul șef al organizației botoșănene a Partidului Mișcarea Populară.

Noul șef al popularilor botoșăneni a venit și cu precizarea că este mare nevoie de experiența politică a unor oameni ca Mihai Țîbuleac, pentru că cei mai mulți dintre proaspeții consilieri locali pe care îi are în noul mandat PMP sunt tineri, și mulți dintre ei se află la prima experiență pe care o încep ca aleși în consiliile locale.

Partidul Mișcarea Populară va merge singur la alegerile parlamentare din acest an, fără să se alieze cu vreo formațiune politică.

La final, conducerea centrală a PMP a anunțat că nu va recomanda niciun fel de alianță politică în cadrul consiliilor locale, însă cere ca fiecare consilier local popular să susțină proiectele pentru dezvoltarea comunității din care face parte.

Citeste si:

Facebook Comments