Poliţia Română, sfaturi pentru utilizatorii reţelelor de socializare: Nu daţi informaţii personale, refuzaţi „provocări” care v-ar putea face rău

Poliţia Română, sfaturi pentru utilizatorii reţelelor de socializare: Nu daţi informaţii personale, refuzaţi „provocări” care v-ar putea face rău

Poliţia Română le recomandă persoanelor care folosesc reţelele de socializare să nu dea informaţii personale, să nu posteze fotografii proprii, să nu accepte să se întâlnească direct cu necunoscuţi şi să anunţe apropiaţii sau să sesizeze poliţiştii dacă persoanele cu care comunică în mediul on-line le ameninţă, le îndeamnă să consume alcool şi droguri sau le trimit “provocări” care le-ar putea face rău.

“Fiţi prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învaţaţi ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le şi cunoaşteţi în realitate”, atenţionează Poliţia Română.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Ramona Dabija, a declarat, vineri, pentru News.ro, prieteniile din lumea virtuală pot fi fatale, de aceea trebuie atrasă atenţia părinţilor cu privire la jocurile video de pe internet şi la pericolul la care sunt expuşi copiii.

Un astfel de joc online este ”Balena Albastră”, lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis.

 

Citeste mai mult:www.adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments