Polițiștii botoșăneni alături de elevi în Săptămâna Prevenirii Criminalității

Polițiștii botoșăneni alături de elevi în Săptămâna Prevenirii Criminalității

Două zile ale Săptămânii prevenirii criminalităţii 2018, respectiv 21 şi 22 mai, au fost dedicate prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor, poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din clasele liceale ale Liceului Teoretic Grigore Antipa și ai Liceului cu Program Sportiv Botoșani, în mijlocul cărora au derulat activităţi de informare.

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii în data de 21 mai la Liceul Teoretic Grigore Antipa Botoșani. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

În data de 22 mai, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii , alături de specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiiliere Antidrog Botoşani s-au întâlnit cu elevii Liceului cu Program Sportiv Botosani. Activităţile au avut caracter interactiv, tinerii primind informaţii cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi recomandări de petrecere a timpului liber departe de tentaţia etnobotanicelor.

Activitatea efectuată face parte din Proiectul de prevenire a victimizării prin violență și consum de droguri în mediul școlar O școală sigură , derulat în parteneriat de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani. Activitățile în cadrul proiectului continuă azi la nivelul Școlii Profesionale de Cooperație Botoșani.
În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul Programului local de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, derulat în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

Activităţi similare au avut loc la şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.

Citeste si:

Facebook Comments