Poliţiştii botoşăneni alături de elevi în ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”

Poliţiştii botoşăneni alături de elevi în ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”

Primele două zile ale Săptămânii prevenirii criminalităţii 2017, respectiv 2 şi 3 octombrie, au fost dedicate prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Poliţiştii au derulat activităţi de informare alături de elevii din clasele liceale ale Liceului Teoretic Anastasie Bașotă Pomîrla și ai Liceului Teoretic Nicolae Iorga Botoșani.

În data de 2 octombrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani s-au întâlnit cu elevii Liceului Teoretic Anastasie Bașotă Pomîrla.

Activităţile au avut caracter interactiv, tinerii primind informaţii referitoare la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi recomandări de petrecere a timpului liber, departe de tentaţia etnobotanicelor.

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii, în data de 3 octombrie la Liceul Teoretic Nicolae Iorga Botoșani.

Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

 

Citeste si:

Facebook Comments