Polițiștii și-au sărbătorit ziua alături de copii

25 martie, Ziua Poliției Române

Polițiștii botoșăneni au ieșit astăzi în stradă! Mai mulți șoferi au fost astăzi trași pe dreaptă și li s-a solicitat să își prezinte documentele. Însă, de această dată cei care i-au verificat au fost… doi copii. Elevi în clasa pregătitoare E de la școala numărul 7, Dan și Anca au îmbrăcat uniforme de polițiști și au experimentat pentru o zi viața de polițist. Micuții s-au descurcat de minune și și-au făcut datoria cu simț de răspundere. Iar, la rândul lor, conducătorii auto s-au conformat cerințelor micilor oameni ai legii.

Misiunea micilor polițiști nu s-a terminat însă în stradă. Ei au fost invitați mai apoi la Sediul Inspectoratului de Poliție unde au învățat cum se iau amprentele.

În ciuda frigului pătrunzător de afară mai mulți botoșăneni, care au trecut dimineață pe Pietonalul Unirii au putut vedea o parte din tehnica de dotare a Inspectoratului Județean de Poliție. Lucrători de la Serviciul de Acțiuni Speciale, de la Poliția Rutieră dar și de la Compartimentul de prevenire au expus aceste obiecte. Însă vedeta expoziției a fost Rocky, frumosul câine folosit de polițiști în misiuni speciale.

Activități organizate cu prilejul împlinirii a 194 de ani, au fost organizate pe tot parcursul zilei.

Citeste si:

Facebook Comments