Pompierii au avut o zi plină pe 14 februarie. Peste 30 de intervenții în mai puțin de 24 de ore

Pompierii au avut o zi plină pe 14 februarie. Peste 30 de intervenții în mai puțin de 24 de ore

31 de misiuni pentru pompierii botoşăneni în ziua de 14 februarie. Între orele 08.40 și 20.22, botoşănenii au apelat la ajutorul salvatorilor, fie ca le-a luat foc casa, fie ca au avut nevoie de ajutor medical calificat, ori viața și bunurile erau puse în pericol de țurțurii de gheață.

Pe lângă acestea, au acționat și pentru salvarea a cinci persoane aflate într-un autoturism, blocat pe drumul județean ce leagă localitățile Dumeni și Havârna și monitorizarea drumurilor naţionale şi judeţene. De asemenea, au desfășurat activităţi de recunoaştere în teren şi acţiuni de educare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Patru incendii într-o oră

Patru familii din Flămânzi, Tudora, Săveni și Suharău, au fost păgubite de foc de cca. 6.000 lei. La atât se ridică valoarea bunurilor distruse în urma unor incendii care s-au produs în locuinţele lor, în ziua de 14 februarie, într-un interval de o oră.

La Flămânzi, incendiul a fost generat de un coș de fum deteriorat, iar la Tudora, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. La Săveni, a ars funinginea, în timp ce la Suharău, incendiul a izbucnit din cauza unui mijloc de încălzire nesupravegheat.

Pentru stingerea celor patru incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 38 de pompieri militari şi voluntari, elevi de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, aflați în practică la ISU Botoșani, dar şi cetăţeni.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de aproximativ 320.000 lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Pericol înlăturat de pompieri

Pompierii botoşăneni au intervenit, marți, 14 februarie, pentru îndepărtarea ţurţurilor formaţi pe marginea acoperişurilor a patru blocuri din municipiile Botoșani și Dorohoi.

Cetățenii care au solicitat sprijinul salvatorilor erau îngrijoraţi că bucăţile de gheaţă se puteau desprinde oricând şi răni trecătorii sau avaria autoturismele parcate în zonă.

Pentru îndepărtarea pericolului în cele patru locaţii, au intervenit în total 24 pompieri, mai puţin de două ore.

Citeste si:

Facebook Comments