Pompierii botoşăneni avertizează: Neglijența poate ucide!

Pompierii botoşăneni avertizează: Neglijența poate ucide!

Atenţie la sobele şi coşurile de fum!

Frigul şi ploaia rece au pus stăpânire pe Botoşani. Iar pentru a face faţă condiţiilor de afară mulţi dintre botoşăneni au început fie să facă focul, fie să dea drumul la centrală. În pericol de incendiu se află botoşănenii care stau de obicei la ţară şi folosesc sobe pentru a se încălzi. În cazul în care coşurile de fum nu sunt curătate corespunzător, pot izbucni incendii.

Cele mai predispuse la incendiu sunt locuintele locuite de bătrânii neputinciosi. Unii dintre ei se deplasează mai greu si nu isi permit să curete soba sau cosurile de fum.

În aceste condiţii, viaţa oamenilor poate fi pusă în pericol. Acest lucru nu se întâmplă doar acum ci pe întregul sezon rece.

Victimele care au căzut pradă focului anul trecut au avut vârste cuprinse între trei şi 99 ani. Până acum în perioada analizată de pompieri, pe raza judeţului Botoşani s-au înregistrat peste 214 de incendii.

Pentru a preveni incendiile, pierderea de bunuri si vieţi omenesti pompierii cer botoşănenilor să fie atenţi. Trebuie să verifice şi să curețe sobele, canalele şi coșurilor de evacuare a fumului.

De asemenea, si botoşănenii trebuie să fie atenţi la aparatele electrice şi instalațiile electrice, ca acestea să nu se supraîncălzească.

Citeste si:

Facebook Comments