Pompierii, solicitați tot mai mult să ducă apă în comunele afectate de sectă

Pompierii, solicitați tot mai mult să ducă apă în comunele afectate de sectă

Pompierii tot mai solicitați pentru a transporta apă în comunele afectate de secetă. Angajații de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoşani spun că le este tot mai greu să răspundă tuturor solicitărilor care vin din partea unităților administrativ-teritoriale din județ, de a transporta zilnic apă cu autospecialele în localitățile afectate de secetă.

Acest lucru a fost adus în atenție de col. Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. El a precizat că echipajele care transportă apa au de efectuat și misiuni atunci când situația o impune, motiv pentru care unele transporturi de apă nu mai ajung acolo unde au fost cerute.

Comandantul de la ISU Botoșani a dat ca exemplu de o astfel de situație în comuna Avrămeni, unde s-au solicitat 3 autospeciale cu apă, dar pompierii nu au putut să trimită decât două fiindcă cea de-a treia a trebuit să plece în misiune pentru stingerea unui incendiu.

Această situație nu este nouă pentru pompierii botoșăneni, fiindcă ei au transportat apă în comunele afectate de secetă pe tot parcursul verii care a trecut.

Citeste si:

Facebook Comments