VIDEO! Populaţia judeţului scade văzând cu ochii

Populaţia judeţului scade văzând cu ochii. O arată datele tuturor instituţiilor care ţin astfel de informaţii şi, mai mult decât atât, chiar şi cea a municipiului urmează aceleaşi trend. Comparativ cu perioade de acum cinci – zece ani, aproape toate cifrele sunt în coborâre, începând de la căsătorii şi până raportul dintre numărul de decese şi cel de naşteri.

Pe lângă plecarea masivă peste graniţă, spre un trai mai bun, cea mai gravă dintre toate e că, anual, numărul copiilor ce se nasc în maternităţile din Botoşani sunt tot mai puţini. În acelaşi timp, conform situaţiilor construite de angajaţii Direcţiei de Statistică, numărul deceselor este tot mai mare. Diferenţa este de aproape două mii de oameni, pe care populaţia judeţului îi pierde constant şi sigur. Anul trecut, spre exemplu, nu a existat nicio lună în care sporul natural să fie pozitiv. Ce mai mică diferenţă s-a înregistrat în iulie, când s-au născut aproape 390 de bebeluşi.

Aceeaşi traiectorie pare să aibă şi municipiul. Ultimul recensământ din 2011 indica o populaţie de aproximativ 105 mii, cu aproape 10 mii mai puţin decât rezultate la cealaltă numărătoare, în 2002. Pe atunci însă altele erau şi datele de la statistică sau de la evidenţa populaţiei şi starea civilă, unde numărul căsătoriilor oficiate în municipiu era aproape dublu. Şi cam tot pe acolo era şi natalitatea.

Următorul recensământ va fi în 2021 dar pregătirile şi testările au început deja încă de pe acum. Reprezentanţii Direcţiei de Statistică n-au idee care va fi rezultatul însă dacă populaţia municipiului va ieşi sub 100 de mii de oameni, vor avea loc şi modificări în administraţie, una dintre consecinţe fiind micşorarea numărului de consilieri locali.

Citeste si:

Facebook Comments