Populaţia şcolară a scăzut dramatic

Tot mai puţini elevi aleg să meargă la şcoală.

Mulţi dintre ei renunţă la studii pentru că nu au condiţiile necesare, altii în schimb pleacă în străinătate, unde părinţii au deja un loc de muncă.Conform statisticilor întocmite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, numărul copiilor care s-au înscris anul acesta a scăzut foarte mult faţă de acum doi ani.

Dacă în anul 2014 numărul elevilor care frecventau unităţile de învăţământ era de 74.858, anul acesta doar 60,466 de elevi mai merg la şcoală. În doar doi ani de zile aproximativ 1500 de elevi nu au mai păşit în sălile de clasă.

În total la nivelul judeţului Botoşani 3293 de clase şi 60.466 de elevi.

Cea mai importantă cauză pentru care copiii părăsesc mult prea devreme şcolile este sărăcia. Mulţi dintre părinţi nu îşi permit să plătească naveta elevilor. Nu au bani pentru a le oferi o şansă la educaţie.Uneori abia au ce să le pună de mâncare pe masă darămite să îi trimită la şcoală.

Le este foarte greu să se descurce, iar şcoala în ziua de astăzi cere bani.

Bani de care uneori atât părinţii cât şi copii duc lipsă. Sărăcia în care trăiesc, îi împinge de multe ori să renunţe la propriile vise şi să abandoneze şcoala. Şi natalitatea e un factor important când vorbim despre populaţia şcolară.

Natalitatea în Botoşani a scăzut foarte mult.Tinerii preferă acum să îşi facă o carieră sau măcar să aibă bani pentru a se descurca.

Mulţi nici nu se gândesc la copiii. Spun că acum este greu să creşti un copil cu un salariu mic. Mulţi dintre ei se gândesc şi la cheltuielile neprevăzute care pot apărea.

Citeste si:

Facebook Comments