Porți deschise pentru copii, de ziua lor

Porți deschise pentru copii, de ziua lor

De 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, cei mici au avut parte de surprize din partea pompierilor, a polițiștilor de frontieră și a trupelor speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Peste 2.500 de copii au sărbătorit „Ziua Internaţională a Copilului” alături de pompieri. Încă de la primele ore ale dimineţii, copii de toate vârstele însoţiţi de cadre didactice, dar şi de părinţi, au intrat pe porţile subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani, Dorohoi, Săveni, Ştefăneşti şi Truşeşti.

Aceştia au petrecut mai multe ore alături de salvatori, timp în care au aflat despre principalele activităţi desfăşurate de pompieri şi au vizionat tehnica din dotare folosită în situaţii de urgenţă, fie că este vorba de incendii, inundaţii, accidente rutiere sau alte calamităţi. Musafirii au asistat la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare.

Copiii au îmbrăcat pe rând haina de pompier, au folosit pentru prima dată pistolul cu apă şi au urcat în autospecialele de intervenţie. Cei mai curajoşi au aflat cum se protejează servanţii pompieri când intervin pentru stingerea incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

La Detaşamentul de Pompieri Botoşani, vizitatorii au făcut cunoştinţă cu „Gorun”, câinele – pompier, care a executat câteva exerciţii demonstrative, momente extrem de apreciate de audienţă.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire i-au învăţat pe cei mici cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, prezentându-le materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor derulate la nivel naţional „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale” şi „Nu tremur la cutremur”.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului și Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a organizat ”Ziua Porţilor Deschise”.

Cu acest prilej li s-au prezentat copiilor şcolari şi preşcolari activitatea Poliţiei de Frontieră Române. Si anume, cei mici au putut vedea aparatura şi tehnica folosite pentru executarea misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat, exerciţii demonstrative cu câinii din dotare specialitatea detectare tutun, stupefiante şi de urmă, precum şi exerciţii de predresaj a tineretului canin.

De 1 Iunie, Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani i-a primit pe cei mici pentru a se juca dar și pentru a afla poveștile criminaliștilor, a luptătorilor din trupele speciale. Drept bonus, au fost lăsați să facă fotografii cu câinele din din cadrul Poliției Județene.

Citeste si:

Facebook Comments